Tennis regionalt, nasjonalt og internasjonalt

Regional tennisinteresse i vekst:

Interessen for tennis i vår region blomstrer. Egersund, Bryne og Stavanger har blomstrende tennisskoler og en høy grad av aktivitet. Imidlertid står medlemmene ofte i kø for å sikre seg bane tid på grunn av den store etterspørselen. Bryne Tennisklubb har opplevd en bemerkelsesverdig vekst i løpet av kort tid etter etableringen av en tennishall. For å møte den økende etterspørselen, har klubben til og med utvidet anlegget med ytterligere innendørsbaner.

I Egersund har de utvidet sin innendørs banekapasitet med en tredje bane i et allsidig racketanlegg, som inkluderer tennis, badminton, padel-tennis, bordtennis og squash. Nye utebaner er også bygget.

Stavanger tennisklubb har lenge gitt uttrykk for behovet for flere baner for å imøtekomme den stadig voksende interessen. Planene om å utvide anlegget har vært diskutert i flere år.

Nasjonal vekst i tennisinteressen:

Norges Tennisforbund registrerer en stadig økende medlemsmasse. Internasjonale prestasjoner som Casper Ruuds suksess har bidratt til å akselerere interessen nasjonalt og tiltrekke flere til sporten. Likevel melder klubbene om en utfordring med manglende kapasitet på banene, noe som begrenser muligheten til å ta imot flere medlemmer.

Tennis vokser i popularitet i Norge. Med over 33 000 registrerte medlemmer i Norges Tennisforbund, anslås det at minst 50 000 personer spiller tennis i landet, inkludert de som ikke er medlemmer av en klubb. Begrensninger knyttet til anlegg begrenser veksten i tennisinteressen, da mange klubber ikke kan ta imot flere medlemmer på grunn av begrenset banekapasitet.

Tennis som en global sport:

Internasjonalt er tennis en av de mest populære idrettene på verdensbasis. Selv om medlemskapene i Norge er beskjedne i sammenligning med de 200 landene som deltar i tennissporten, er det ingen tvil om at tennis appellerer til nordmenn. Utfordringen ligger hovedsakelig i tilgangen til baner. I mange andre land blir barn introdusert for tennis allerede i skolen, en praksis som bidrar til den brede populariteten til sporten.